top of page
  • Foto van schrijverSwollwacht

Verbod happy hour verkeerde prioriteit

De gemeenteraad stemde afgelopen maandag voor een verbod op het happy hour in de horeca. Volgens Swollwacht gaat dat totaal voorbij aan waar het écht om gaat: de grote risico’s van drugsmisbruik en het gevaar voor onze jeugd. Afgelopen maandag stemde de gemeenteraad over de nieuwe versie van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). In deze aanpassing zit ook een verbod op het happy hour in de horeca. “Met verbazing nemen wij hier kennis van”, aldus Swollwacht-fractievoorzitter Silvia Bruggenkamp. “Een glas bier is uit. Een snuif coke, een joint of een pil, dat is tegenwoordig waar het om gaat.”


Eerdere motie Swollwacht over coffeeshops bij scholen werd verworpen

Daarnaast verbaast het verbod Swollwacht, omdat het college van burgemeester en wethouders in december vorig jaar liet weten niks voor onze motie over coffeeshops bij scholen te voelen. Daarin pleitten we ervoor dat in het drugsbeleid moet worden opgenomen dat in de buurt van scholen en instellingen voor jeugd- en verslavingszorg geen coffeeshops mogen worden gevestigd.

Silvia: “En nu komt er dan een verbod op één uur in het café waar onder toezicht alcohol wordt gedronken.”

Risico’s drugsmisbruik en criminaliteit

Volgens de gemeente dragen ‘prijsacties met alcohol niet bij aan de gezonde, veilige en leefbare stad die Zwolle wil zijn’. De gemeente wil de ‘volksgezondheid beschermen’. In onze ogen kan er beter gekeken worden naar de grote risico’s van drugsmisbruik en de bijbehorende criminaliteit.

Swollwacht stemt daarom wel voor de APV, maar met de aantekening dat we tégen het verbod op het happy hour stemmen.


Meer informatie


Comments


bottom of page