top of page
Font_edited.png

Swollwacht is al 35 jaar een begrip in de Zwolse politiek.

Verkiezingen 2022,

Intro

De Partij van en voor Zwolle

 

Voor een gehoord, leefbaar, groen, sociaal en ondernemend Zwolle:

een stad waar iedereen ertoe doet

 

VOORWOORD

 

Een verkiezingsprogramma schrijven in tijden waarin het vertrouwen in de overheid afneemt, er sprake is van toenemende sociale ongelijkheid en van spanningen in de samenleving, is geen gemakkelijke opgave.

 

Want hoe zorgen we ervoor dat onze inwoners ervaren dat zij kunnen rekenen op de overheid? Dat de overheid er voor hen is en niet andersom?

 

Als lijsttrekker van Swollwacht sta ik pal voor een partij die wil dat de mensen in onze stad gehoord en gezien worden. Voor een partij die zorgt dat mensen weten dat ze ertoe doen. Een partij van en voor Zwolle waarbij niemand aan de zijlijn staat.

 

Zonder uitdrukkelijk voor het voetlicht te treden zet ik me vanaf 2014 in voor het welzijn van Zwollenaren. Vanuit de behoefte hen te helpen, hun wereld een beetje beter te maken. Dat is wat mij drijft als mens.

 

Niet iedereen kan zich even goed laten horen of durft zich te laten zien. Dat trek ik mij aan want iedereen verdient het om gehoord en gezien te worden. Iedere Zwollenaar doet ertoe!

En dat eist dat we dichter naast onze inwoners gaan staan, als het ware door hun ogen gaan kijken.

 

Onze blik moet breder worden. De persoonlijke beleving van onze inwoners kunnen we niet naast ons neerleggen, terwijl we gelijktijdig het grotere geheel in beeld moeten houden.

De afgelopen jaren waren voor mij bijzonder en waardevol.

 

Door het deelnemen aan een coalitie kun je veel meer bereiken dan wanneer je oppositiepartij bent en ik ben erg trots op de goede dingen die door deze coalitie tot stand zijn gebracht.

 

Het is mijn persoonlijke drijfveer dat onze inwoners zich gehoord en gezien weten. Dat ze weten dat er een overheid is die voor hun belangen opkomt. Dat er een volksvertegenwoordiging is die hun belangen voor het voetlicht brengt en naar oplossingen zoekt. Tot op heden was ik vooral achter de schermen actief. Als lijsttrekker zal ik meer naar buiten treden en met hart en ziel duidelijk maken waar Swollwacht in de komende tijd voor gaat.

 

Onze stad groeit en die groei brengt dilemma’s en verwondering met zich mee. Hoe we met de groei van onze stad omgaan is een wezenlijke vraag waar we in dit Verkiezingsprogramma nadere duiding aan geven.

 

Voor ons staat te allen tijde het belang van onze Zwolse inwoners voorop. En daarvoor blijven wij ons inzetten. Want wij zijn van en voor Zwolle!

 

 

Silvia Bruggenkamp,

Lijsttrekker Swollwacht

Silvia Poster.JPG
Sessie bezig

Het programma,

1. Gehoord Zwolle

Verkiezingsprogramma
Nieuws VK
Nieuws,
Contact VK
bottom of page