top of page
IMG_4500%20fixed__edited.jpg

Onze doelstelling,

Onze Zwolse lokale politieke partij Swollwacht is al 35 jaar een begrip in Zwolle en is als lokale politieke partij vanaf het begin succesvol vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Zwolle!
 
Swollwacht is onafhankelijk en heeft geen binding met landelijke politieke partijen.

Swollwacht heeft als doelstelling op te komen voor de belangen van alle inwoners van Zwolle, ongeacht religie, persoonlijke geaardheid of politieke voorkeur.
 
Swollwacht staat voor een sociaal en doelmatig beleid en voor transparant en integer besturen met respect voor de positie en belangen van burgers, ondernemers en maatschappelijke groeperingen.
 
Daarnaast hecht Swollwacht ook grote waarde aan het dierenwelzijn!

Lees wat wij per thema vinden op de pagina Thema's.

Onze kernwaarden,

1. 

Aandacht

Swollwacht gelooft in de kracht van aandacht voor elkaar. Er moet ruimte zijn voor het unieke levensverhaal van ieder mens. Aandacht voor elkaar maakt onze samenleving sterker!

2. 

Identiteit

In Zwolle moet jezelf kunnen zijn en iedere Zwollenaar doet ertoe. We bewaken de identiteit en kwaliteit van onze stad. Zwolle moet mooi, leefbaar en veilig zijn!

3. 

Gelijkwaardigheid

Het bevorderen van 'gelijke kansen voor iedereen' zien wij als onze opdracht. Sociale rechtvaardigheid en welzijn gelden voor iedere Zwollenaar.

4. 

Samen

We durven met Zwolle andere wegen in te slaan. We zijn er voor wie de overheid nodig heeft: de overheid moet naast mensen staan, als bondgenoot.

5. 

Dierenwelzijn/natuur

We zijn er niet alleen voor mensen, maar we hebben ook oog voor het welzijn van alle dieren in onze stad en de omgeving.

bottom of page