top of page
  • Swollwacht

Week 39 -40 en het Stadkamerdebacle

We zijn weer volop in beweging. Op 21 september werd in de Raadszaal gedebatteerd over de e-petitie alle supermarkten open op zondagen, en in de TAK-zaal over de groene agenda.  Op maandag 28 september werd over het stadkamerdebacle gesproken. Hieronder leest u meer!


Supermarkten open op zondag

William Dogger pleitte in zijn betoog, uiteraard, want dit is één van de speerpunten uit ons partijprogramma, vóór openstelling van supermarkten op zondagen. Het huidig systeem van roulatie en daarnaast 12 koopzondagen, vinden wij bij Swollwacht eigenlijk niet uit te leggen aan onze inwoners. Wij benaderen de openstelling op zondag vanuit de huidige maatschappelijke context en de consumentenvraag die er ligt. Jammer dat hier kennelijk niet over te praten valt met de coalitie.


Groene Agenda

Silvia Bruggenkamp gaf in haar betoog over de groene agenda o.a. aan dat deze agenda meer een discussiestuk dan een agenda lijkt. Veel te weinig concreet. Hier zijn andere stappen nodig. De wethouder zal nog schriftelijk reageren op de input van de Raad in dit debat. We wachten dat met spanning af!


Asbest in de Stadkamer – Stadkamerdebacle

Op maandag 28 september vond een bewogen informatieronde plaats over de Stadkamer. De gemeente Zwolle heeft het voormalig GGD-gebouw aan de Zeven Alleetjes gekocht. Er blijkt sprake te zijn van een grote asbestverontreiniging in dit gebouw en het gaat een slordige 4 miljoen kosten dat op te ruimen! Gemeenschapsgeld!

William Dogger pleitte voor een Enquêtecommissie om letterlijk de onderste steen boven te krijgen. Opkomen voor de belangen van Zwolle en alle Zwollenaren, dat is waar hij voor staat! Dat is waar Swollwacht voor staat! Op maandag 5 oktober wordt er verder gedebatteerd over de Stadkamer, de asbestverontreiniging en over het al dan niet instellen van een Enquêtecommissie. U kunt ervan verzekerd zijn dat William Dogger zijn inbreng van 28 september op gedegen wijze vervolgt.   De informatieronde en de inbreng van William kunt u met onderstaande link terugluisteren.Ook het interview dat hij gaf voor RTV Oost is hier na te luisteren! http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?cat=1&nid=227296&p=239373

Comentarios


bottom of page