top of page
  • Foto van schrijverSwollwacht

Walk to the Stadium voor PEC Zwolle en Bram van Polen


Op zondag 19 mei heeft PEC Zwolle haar laatste thuiswedstrijd van het Eredivisieseizoen gespeeld en was het de laatste wedstrijd van PEC-voetballer Bram van Polen. Supporters wilden voorafgaand de wedstrijd een ‘Walk to the Stadium’ organiseren, maar de politie, het OM en de burgemeester hebben hier geen toestemming voor gegeven. 

 

Tijdens de raadsvergadering op dinsdag 21 mei 2024 hebben wij hier vragen over gesteld. De redenen voor het verbieden van de ‘Walk to the Stadium’ zijn namelijk voor ons onduidelijk. 

 

1.       Vindt de burgermeester, net als wij, dat een ‘Walk to the Stadium’ essentieel is als de belangrijkste voetballer van Zwolle zijn laatste wedstrijd speelt?

2.       Waarom is het niet gelukt om samen met de supporters de ‘Walk to the Stadium’ goed te organiseren?

3.       Denkt de burgemeester dat er alles aan is gedaan om de ‘Walk to the Stadium’ door te laten gaan? 

4.       Wij vinden deze beslissing schadelijk en vrezen dat het onze inwoners van de gemeente vervreemdt. Is de burgemeester het hiermee eens?

5.       Vindt de burgemeester dat het politieoptreden op zondag 19 mei proportioneel was? 

 

De beantwoording van de vragen stelt ons daarentegen niet gerust. Het verbod op de ‘Walk to the Stadium’ zorgt voor ongenoegen, onbegrip en we hadden echt verwacht dat de gemeente hier een veel meer bemiddelende rol in zou spelen. We betreuren de gang van zaken zeer.   

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page