top of page
  • Foto van schrijverSwollwacht

Swollwacht wil opheldering over betrokkenheid Zwolle bij plannen voor windmolens Mastenbroekerpolder

De gemeenteraadsfractie van Swollwacht vraagt aan het college van B en W opheldering over de betrokkenheid van Zwolle bij de plannen voor het plaatsen van 10 megawindturbines in de Mastenbroekerpolder tegen Stadshagen aan. Afgelopen zomer werden plannen bekend voor het plaatsen van 10 megawindturbines van 240 meter hoog op de gemeentegrens van Zwolle en Zwartewaterland in de Mastenbroekerpolder, tegen de Zwolse wijk Stadshagen aan. Op 30 juli stelde de Swollwachtfractie hierover vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Raadslid Asia Golunska wilde weten of het college op de hoogte was van de plannen.

College gaf eerder aan niet op de hoogte te zijn Het antwoord van het college daarop was een duidelijk ‘nee’. Uit nu opgevraagde documenten blijkt dat deze plannen regelmatig op de agenda stonden van bestuurlijke energieoverleggen tussen de provincie Overijssel en de gemeenten Zwolle, Staphorst, Dalfsen en Zwartewaterland. Bij deze overleggen was de verantwoordelijk wethouder van Zwolle aanwezig.

De Swollwachtfractie wil graag van het college horen waarom het in juli ontkennend antwoordde op de vraag of het op de hoogte was van de plannen.


Bijlage: Artikel 45-vragen : Verzoek toelichting betrokkenheid Zwolle in de plannen voor megawindturbines Mastenbroekerpolder.

Art
. 45 vragen Swollwacht verzoek toelichting betrokkenheid Zwolle bij megawindturbines in
Download 45 VRAGEN SWOLLWACHT VERZOEK TOELICHTING BETROKKENHEID ZWOLLE BIJ MEGAWINDTURBINES IN • 111KBコメント


bottom of page