top of page
  • Swollwacht

Swollwacht – Algemene beschouwing gevolgen coronacrisis – 26 juni 2020

Vanmiddag werden in het Stadhuis de Algemene Beschouwingen over de gevolgen van de Corona-crisis gehouden. Iedere fractie blikte terug op de afgelopen periode en gaf een doorkijkje naar straks. Want hoe willen we verder als stad? Er zijn veel onzekerheden en er liggen veel uitdagingen op ons te wachten.


In haar terugblik benoemde fractievoorzitter Silvia Bruggenkamp het leed waar zoveel Zwollenaren mee te maken hebben gehad. Veel mensen of hun naasten zijn getroffen door het Corona-virus. We voelen intens met hen mee.


Mensen hadden en hebben nog steeds te maken met angst, stress en eenzaamheid.

Hoe mooi, dat in deze zware tijden dan allerlei bijzondere initiatieven ontstaan. Zoveel Zwollenaren, die oprecht omkijken naar hun naasten. Die doen wat nodig is en zorgen voor daadwerkelijke verbinding in zware tijden. Die 'omzien naar elkaar' waarmaken.

Ons grote respect en waardering daarvoor!


We kunnen gelukkig uitgaan van een gezonde financiële basis en dat betekent dat we maatregelen kunnen nemen, die de gevolgen van de Corona-crisis beperken.

Het College heeft mooie dingen gedaan en goed geanticipeerd op deze situatie.

Maar het is zaak dat we verstandig blijven omgaan met onze euro’s. Op verstandige wijze blijven omgaan met de zo noodzakelijke investeringen. Zonder investeren komen we niet verder! Bijvoorbeeld in de woonagenda. Want er moet gebouwd worden!


De stad leeft niet van cultuur alleen. Daarom heeft fractievoorzitter Silvia Bruggenkamp vandaag ook aandacht gevraagd voor de wijkcentra in onze stad. De wijkcentra zijn de kloppende harten in de wijk. Plekken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar ze zich thuis voelen. Waar ze gemist worden als ze er niet zijn. Enorm belangrijke plekken dus! Ook wijkboerderijen, dierenweides - het klinkt misschien klein in relatie tot de uitdagingen waar we voor staan, maar het is zo belangrijk!


De kracht van samen zit in de Zwolse genen betoogde Silvia ter afsluiting.

Lees hier de volledige Algemene Beschouwingen:


SW-Algemene Beschouwingen gevolgen Coron
.
Download • 86KBComments


Commenting has been turned off.
bottom of page