top of page
  • Foto van schrijverSwollwacht

Onderzoek naar wind in het Nationaal Landschap IJsseldelta

Op maandag 15 januari 2024 is de Informatienota Provinciaal onderzoek wind in Nationaal Landschap IJsseldelta behandeld in de gemeenteraad van Zwolle. Het onderzoek presenteert diverse mogelijkheden voor het plaatsen van megawindturbines in het Nationale Landschap.

 

Ons standpunt is vanaf het begin duidelijk geweest: geen grootschalige windturbines in het Nationaal Landschap IJsseldelta! Het is onbegrijpelijk dat er inspanningen worden gedaan voor natuurherstel, terwijl tegelijkertijd wordt overwogen om megawindturbines te plaatsen in een Nationaal Landschap met één van de oudste polders in Nederland, de Mastenbroekerpolder, vol met kwetsbare dieren en planten. Het rapport liegt er niet om. De windmolens in dit gebied zullen grote impact hebben voor de rijke natuur en de cultuurhistorische waarde. Deze waarde gaat voor goed verloren.

 

Laten we niet iets beschadigen wat al goed is en belangrijk is voor ons, vooral wanneer we proberen de natuur te herstellen!

 

We vragen het college om de provincie te verzoeken geen windturbines toe te staan in het Nationaal Landschap IJsseldelta, het aangewezen gebied te behouden en verdere onderzoeken te staken. We dienen hiervoor een motie in!

Comments


bottom of page