top of page
  • Swollwacht

Deelname Democratiespel oktober 2021

Ons raadslid Evelina Bijleveld neemt met veel plezier deel aan de democratiespelen. Hieronder haar verslag van deze week!


Tijdens het Democratiespel kruipen de deelnemers in de huid van een politicus. Iedereen wordt ingedeeld in een politieke partij. Met een vooraf vastgesteld


budget moeten de partijen keuzes maken over hoe hun Zwolle 2.0 eruit komt te zien. De kinderen uit groep 7 en 8 gaan stemmen over voorstellen van een andere partij. Heeft jouw idee een meerderheid, dan mag je jouw gebouw of bomen plaatsen. Je moet als partij dus goed je woorden kiezen om de ander te overtuigen. De kinderen leren overleggen, lobbyen, samenwerken en bewuste keuzes maken.Super gaaf om als raadslid te ervaren hoe de kinderen hun Zwolle 2.0 zien. Het laatste half uurtje mogen de kinderen mij vragen stellen over allerlei onderwerpen. Dan realiseer je pas hoe slim kinderen zijn en dat ze al echt nadenken over de toekomst en hoe zij dit voor zich zien. En als de burgemeester dan ook nog even langs komt, dan is de ochtend helemaal compleet.
Comments


bottom of page