top of page
  • Swollwacht

Bezoek Voedselbank Zwolle

Op vrijdag 7 april heeft de fractie van Swollwacht een bezoek gebracht aan de Voedselbank.

De Zwolse Voedselbank is sinds februari van dit jaar gevestigd op het industrieterrein De Marslanden.


“De voedselbanken in Nederland geven verkregen voedsel gratis aan de armste mensen in Nederland en doen dat uitsluitend met vrijwilligers”


Reden genoeg dus om als fractie met eigen ogen te aanschouwen wie de mensen zijn achter de Voedselbank, en wat hen drijft. Het kunnen bieden van concrete hulp aan mensen die dat nodig hebben is de belangrijkste drijfveer. Daarnaast, ook niet bepaald onbelangrijk, het voorkomen dat goed voedsel verspild wordt.


Het bezoek heeft grote indruk op ons gemaakt.  Zo hoorden we bijvoorbeeld van de samenwerking met de stichting “Jarige Job”. Als er een kind jarig is, kunnen de ouders dat aangeven. In het voedselpakket dat wekelijks wordt opgehaald komt dan een verjaardagsbox. Met cadeautjes, versieringen, wat lekkers, en vooral ook wat lekkers om uit te delen op school. Want kinderen melden zich soms ziek op school, omdat ze zich ervoor schamen, dat er geen geld is om hun verjaardag te vieren. Hoe verdrietig!


De Voedselbank ondersteunt zo’n 300 huishoudens in Zwolle. Maar het is zeer waarschijnlijk, dat veel meer mensen voor hulp van de Voedselbank in aanmerking komen. Schaamte houdt hen tegen, zo blijkt uit onderzoek.


Alle reden dus, om echt werk te maken van armoedebestrijding!


De Voedselbank draait op betrokken en gedreven vrijwilligers en er is hulp van veel sponsors. We hebben ontzettend veel respect voor hun goede werk, maar het maakt ons tegelijkertijd boos en verdrietig dat dit werk nodig is.


Het laatste woord hierover is wat de fractie van Swollwacht betreft nog niet gezegd!

Comments


bottom of page