top of page
  • Foto van schrijverSwollwacht

Bedelverbod in Zwolle

Tijdens het debat op maandag 25 maart 2024 werd het bedelverbod besproken. Voor het eerst maakt Het College gebruik van haar bevoegdheid: zij heeft 11 gebieden in Zwolle aangewezen waar een bedelverbod geldt. Dit verbod helpt de gemeente bij het beheersen van overlast die met name door Oost-Europese bedelgroepen veroorzaakt wordt.


Het bedelverbod, zo stelt Het College, helpt daarnaast meer zicht te krijgen op mensen die bedelen en met hun het gesprek aan te gaan. Niemand bedelt voor zijn plezier en soms is er zelfs sprake van mensenhandel. Dit moet keihard worden aangepakt wat Swollwacht betreft. 


Wij denken niet dat het verbod ervoor gaat zorgen dat mensen minder noodzaak voelen om te bedelen, het échte probleem wordt met een verbod niet aangepakt. Wat we vooral zien, is dat de gemeente probeert meer controle te krijgen op dit steeds groter wordend maatschappelijk probleem.  En wat betreft de georganiseerde Oost-Europese bedelbendes: deze moeten keihard worden aangepakt! Het bedelverbod helpt daarbij en wij kunnen dit bedelverbod dus alleen maar steunen. 

Comentários


bottom of page