top of page
PS_24_01_22_108355.jpg

12. Arie Mekkring,

Ik ben vrijwel vanaf het begin lid van de enige lokale partij van Zwolle: Swollwacht.

 

Toen, maar vooral nu, is een partij als deze essentieel voor een stad die maar blijft groeien. Dat heeft voordelen, maar zeker ook nadelen. Het is daarom een uitdaging om de juiste balans te vinden in de gemeentelijke besluitvorming.

De landelijke overheid heeft in de afgelopen 10 jaar een desastreus bezuinigingsbeleid gevoerd. De gevolgen hiervan zijn vooral tijdens de coronacrisis duidelijk geworden. Gezondheidszorg, woningmarkt en arbeidsmarkt staan hierdoor onder zware druk. Veel overheidstaken zijn in genoemde periode overgeheveld naar gemeenten. Een plan dat in vooral financieel opzicht onhaalbaar is gebleken. Weer bezuinigen dus, waarbij keuzes gemaakt moeten worden.

Een partij die hierin het verschil kan maken is toch Swollwacht. Dat is mogelijk omdat zij niet vastzit aan afspraken die wel gelden tussen de ’landelijke’ politieke partijen.

 

Op dit moment staat Zwolle wederom voor grote uitdagingen. Ik denk aan bijvoorbeeld aan: het beschermen van buitengebieden door geen of minimale bebouwing, windturbines of zonneparken.

Grote belangen vanuit het bedrijfsleven spelen hierbij een belangrijke rol. De belangen van de burger spelen daartegen een óngeschikte rol.

 

Swollwacht kan en moet daarom de vaak verregaande plannen een halt toeroepen. Dat dit kan, heeft zij in het verleden al meerdere malen bewezen!

bottom of page