top of page
PS_24_01_22_108361.jpg

2. Asia Golunska,

Ik werk als projectleider sociale kwaliteit bij de Provincie Overijssel. Ik heb sinds 2005 in verschillende functies bij de provincie gewerkt waaronder financiën en duurzame energie. Sinds begin 2021 houd ik me bezig met sociale thema’s zoals laaggeletterdheid en sociale ontmoetingsplaatsen. Mijn opleidingsachtergrond is bestuurskunde, financiën en management.

Ik ben in 2003 naar Nederland gekomen. Mijn toenmalige vriend woonde hier, in Zwolle. Na mijn afstuderen ben ik vanuit Polen hierheen verhuisd om met hem samen te wonen. Al sinds ik in Zwolle woon stem ik op Swollwacht. Ik kwam toentertijd een artikel over Swollwacht tegen in een lokale krant en de aanpak sprak me gelijk aan.

Met name het pragmatisme waarmee de partij naar de thema’s kijkt. Niet vanuit landelijke voorschriften of vaste overtuigingen, maar vanuit effectiviteit. Telkens per casus beoordelen wat bij Zwolle past.

Ik heb afgelopen jaren een wens gehad om hier vanuit mijn kennis en ervaring aan bij te kunnen dragen. Nu mijn beide kinderen naar de basisschool gaan, voel ik de ruimte om het te doen. Ik zie Swollwacht als een partij met hele verschillende maar allemaal oprecht betrokken en toegewijde mensen. Dat spreek met enorm aan.

 

Ik ben er trots op om er een deel van uit te kunnen maken. En ik geloof erin dat we echt het verschil voor Zwolle kunnen maken. 

bottom of page