top of page
PS_24_01_22_108357.jpg

20. Peter Pot,

Ik sta graag als lijstduwer op de kandidatenlijst van Swollwacht. Swollwacht heeft een aansprekend groen en sociaal programma. Mens-, dier- en natuurvriendelijk. Een sterke, lokale én verbindende partij is in deze tijd extra belangrijk voor Zwolle. Verbindend naar álle groepen en personen.

Toekomstgericht en vertrouwenwekkend. De kandidatenlijst, met Silvia Bruggenkamp als enthousiaste aanvoerder, vormt een brede vertegenwoordiging van de Zwolse samenleving.

In Zwolle heb ik het gymnasium doorlopen op het Thomas a Kempis College. Aan de Rijksuniversiteit in Groningen ben ik afgestudeerd als historicus. Aan de Fontys Hogeschool ben ik opgeleid tot pastor in de katholieke kerk.

In Zwolle was ik gemeenteraadslid voor De Groenen (1994-2002) en wethouder voor GroenLinks/De Groenen (2002-2007). Ruim acht jaar was ik bestuurder bij het bisdom Groningen-Leeuwarden. Daarna was ik wethouder op Ameland voor de lokale partij Ameland ’82 (2017-2018).

Als directeur van het Dominicanenklooster in Zwolle heb ik me tot de reorganisatie in 2020 gericht op de verhuur van zalen en kantoorruimten, personeelszaken, de ontwikkeling van een toekomstplan, en de organisatie van concerten in de kerk, zoals die van Typhoon.

Sinds januari 2021 ben ik werkzaam als pastor in Groesbeek. Ik ga voor in kerkvieringen en bij uitvaarten. Ook ondersteun ik het parochiebestuur. Ik bezoek dagelijks mensen thuis en in zorginstellingen, om ze bij te staan bij zingeving, verlieservaringen en eenzaamheid. Daarnaast regel ik diaconale activiteiten, zoals inzameling voor de voedselbank.
In mijn vrije tijd ben ik scheidsrechter in het amateurvoetbal. Verder hou ik van hardlopen, fietsen en wandelen in de natuur.

bottom of page