top of page
PS_24_01_22_108352.jpg

10. Anton Cramer,

Anton Cramer, 69 jaar en voormalig bestuurlijk communicatie adviseur.

Sinds mijn pensionering doe ik alleen nog de dingen die ik echt leuk vind. Behalve het schrijven van columns over PEC Zwolle en een boek over Joop van Ommen ben ik zoals dat zo fraai heet maatschappelijk betrokken in Zwolle.

Zo ben ik voorzitter van de Stichting Kinderboerderijen Zwolle, voorzitter van NIVON Zwolle en voorzitter van WRZV De Boog. Ik zeg wel eens dat vrijwilligers zo langzamerhand het cement van de samenleving zijn, maar van dichtbij maak ik mee hoe zij zich onverminderd inzetten. Dat is prachtig om te ervaren en om aan mee te helpen.

Bij toeval ben ik nu ook in de politiek verzeild geraakt en tot nu toe bevalt me dat uitstekend.

Silvia Bruggenkamp vroeg me of ik mee wilde helpen het verkiezingsprogramma voor Swollwacht te schrijven. Een vraag waar ik nauwelijks over hoefde na te denken. Ik doe immers alleen nog wat ik leuk vind. En nu ligt er een dijk van een verkiezingsprogramma waar ik 100 procent achter sta.

Gaandeweg onze gesprekken voelde ik me steeds meer thuis bij Swollwacht en na een poosje nadenken wilde ik zelfs wel op de kandidatenlijst. Overigens niet op een verkiesbare plaats. Ik functioneer het best op de achtergrond dus zal ik de nieuwe fractie de komende periode graag ondersteunen met mijn ervaring als adviseur en het schrijven van teksten.

bottom of page