top of page
Ingrid1.jpg

17. Ingrid van der Veer,

Graag sta ik als lijstduwer op de lijst van Swollwacht, de enige echte lokale partij van Zwolle, omdat ik een echte Zwolse ben. Geboren in Dieze Oost, opgegroeid in Westenholte en de Aalanden.

Mijn middelbare school was de Rijksscholengemeenschap en ik heb later nog bij Instituut Pont mijn receptioniste opleiding gedaan. Verderop in mijn werkende leven heb ik nog vele cursussen gedaan, ik ben uiteindelijk in de zorg gaan werken met mensen met een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek. Daarna heb ik 13 jaar een eigen bedrijfje gehad als ondersteuner in gezinnen waar autisme en gedragsproblemen voorkwamen.

Ik ben arbeidsongeschikt geraakt en maak mij nog graag nuttig voor de maatschappij maar vermaak mij ook prima met al mijn zeer diverse hobby's:

Van gedichten schrijven tot tuinieren, kunst maken, lezen maar bovenal veel buiten zijn met mijn rolstoel en aankoppelfiets. Genieten van de stad, maar zeker ook van de prachtige groene omgeving in ons mooie Overijssel.

De afgelopen vier jaar ben ik met enthousiasme onderdeel geweest van de fractie van Swollwacht, als burgerlid en het laatste jaar als gemeenteraadslid.

Door chronisch ziek zijn kies ik er voor om niet meer als gemeenteraadslid verbonden te zijn aan de fractie. Niet omdat mijn fractiegenoten dat niet willen faciliteren, maar omdat ik het volledig goed wil doen en niet de energie heb om dat in de avonduren waar te maken.

Swollwacht laat ook in haar nieuwe verkiezingsprogramma goed zien hoe ze voor de Zwolse burger wil opkomen en hoe ze dat ook heeft gedaan in de afgelopen periode, dat ze voor het eerst een coalitiepartij was.

Er zijn grote opgaven in onze stad, maar Swollwacht laat ook een tegengeluid horen. Dat is stoer en gewaagd in deze tijd, waarin men maar hard vooruit wil.

bottom of page